Cestu Prešov-Ľubotice začnú opravovať na budúci týždeň

17.05.2011 Prešov

Prešov 17. mája (TASR) – Výrazne poškodenú cestu III. triedy zo sídliska Sekčov v Prešove smerom na Ľubotice, ktorú má v správe Prešovský samosprávny kraj (PSK), začnú opravovať v najbližších dňoch. Hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková dnes informovala TASR, že dodávateľ prác si prevezme stavenisko v stredu (18.5.).
\"Začiatok stavebných prác je naplánovaný na budúci týždeň. Predchádzajú tomu ešte rokovania s cestným správnym orgánom o čiastočnom uzatvorení cesty. Rýchlosť prác bude závisieť od poveternostných podmienok, ale ukončené by mali byť najneskôr do polovice júna,\" uviedla hovorkyňa.
Zmluvu s dodávateľom prác, spoločnosťou Skanska SK, ktorá bude realizovať rekonštrukciu asfaltového povrchu spomínanej komunikácie, podpísali zástupcovia Správy a údržby ciest PSK v pondelok (16.5.) Fitzeková dodala, že spoločnosť vo verejnej súťaži ponúkla najnižšiu cenu, ktorá len mierne presiahla sumu 365.000 eur.
Počas rekonštrukcie vozovky plánujú cestári dočasne uzatvoriť jeden jazdný smer komunikácie v časti od zábavno-obchodného centra MAX po Ľubotice. Doprava bude v tomto čase presmerovaná do druhého jazdného profilu cestnej komunikácie.
 

Vyberte región

mark